Festa d'apadrinament “IGP Gall del Penedès”

Ja podeu fer la inscripció per apadrinar un dels galls del Penedès, nascut el passat mes de juliol i participar a la jornada de portes obertes que celebrarem el dissabte 23 de setembre, de les 11,30 a les 13,00 hores, a la Granja Rural d’Espitlles, on podreu comprovar com viuen en llibertat i gaudeixen del màxim benestar.

 

Podreu conèixer la història de la raça autòctona de la gallina penedesenca, visitar l’exposició de les varietats de la raça tradicional: aperdiuada, barrada, blat i negre; i fer una visita guiada a la granja, amb els seus amplis espais enmig de les vinyes de la D.O. Penedès. La cria i engreix és natural, amb un creixement lent i alimentació amb cereals ecològics (CCPAE) i productes naturals. Podreu triar el vostre gall de Nadal i fer l’anellament i aquest serà el que us emportareu a casa, a punt per cuinar… 

 

També farem un tast de xató de polleta, gall rostit amb fruita del temps; i farem el maridatge amb vins de la D.O. Penedès: Xarel.lo i Clàssic Penedès.

El Penedès, setembre 2017

Pots inscriure't omplint el següent formulari:

Apadrinar el Gall és GRATUÏT, només ens cal el compromís de comprar-lo, i participar a la matinal té un cost de 10 euros (adults) i 5 euros (menors de 10 anys). Les places són limitades. Es poden fer les reserves trucant al telèfon 686929807, o enviant un correu electrònic a gall@penedes.info.

Es tracta de l’apadrinament dels galls de Nadal. Mitjançant aquesta fórmula els consumidors, ja siguin particulars o establiments, podran escollir i apadrinar el seu Gall per Nadal.

 

Hem celebrat dues jornades de portes obertes per anellar els galls; podeu veure la informació del que va ser la primera jornada del passat 14 de setembre i també de la segona jornada del passat 28 de setembre 2013 aquí.

 

En aquesta sessió matinal, podreu conèixer la història de la raça, visitar l’exposició de les varietats tradicionals, fer una visita guiada a la granja, i podreu apadrinar els galls que escullin els participants, fer l’anellament, i podran fer-ne el seguiment fins ben bé al moment que es disposin a cuinar-los per les festes de Nadal. També volem fer una crida a tots els restauradors per tal de que facin una aposta més clara pels productes de proximitat i les varietats autòctones: l’anomenat “ànec mut del Penedès”, no és una espècia autòctona. També parlarem de les diverses raons culinàries que aconsellen consumir aquest excel·lent producte, del gall, de la polleta i de la pularda i farem un maridatge, amb xarel·lo o cava.

 

Granja Rural d'Espitlles

Maria Antònia Udina Castell

 

Cases d'Espitlles 93. 

08730 - Santa Margarida i els Monjos

T. 686929807

gall@penedes.info

 

Membre de

Associació de Criadors
de la Raça de Gallines Penedesenca

Associada a

Plataforma per una 

Vegueria Pròpia

Membre de

Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l'Alt penedès