Vista general d'Espitlles
Vista general d'Espitlles

La casa
La casa

La granja nevada
La granja nevada

Vista general d'Espitlles
Vista general d'Espitlles

1/6

Espitlles,
el mirador del Penedès

Des del lloc d’Espitlles, podem observar i contemplar un bon tros del Penedès, una regió natural i històrica de Catalunya, s’estén des del Llobregat fins al Gaià; i des de la serralada Prelitoral, assenyalada per Montserrat, fins a la Mediterrània.

 

El Parc del Foix és el més meridional dels parcs naturals catalans. El pantà de Foix genera una gran varietat d’ambients ecològics amb un nivell de biodiversitat molt elevat i un patrimoni històric i arquitectònic singular.

 

Santa Margarida i els Monjos és un municipi situat al sud-est de la comarca de l’Alt Penedès, a la depressió Pre-litoral i és travessat pel riu Foix. Està format per una desena de nuclis urbans i barriades petites, a més de diverses masies distribuïdes per tota la geografia municipal.

 

El conjunt d’origen rural d’Espitlles es troba situat en el límit del pla i la muntanya, a l’est del municipi i proper a Penyafel. El lloc d’Espitlles, a 225 m. d’alt., era esmentat el 974 com a possessió del monestir de Sant Pere de Rodes, dins la jurisdicció del castell d’Olèrdola.