Gall Negre del Penedès
Gall Negre del Penedès

Galls a la fresca
Galls a la fresca

Parada a la Fira del Gall
Parada a la Fira del Gall

Gall Negre del Penedès
Gall Negre del Penedès

1/8
El Gall Negre del Penedès

Pota negra i pell blanca; dobla el pes del tradicional, tot conservant la qualitat de la seva carn; és molt rústic i s’adapta perfectament a la cria en llibertat; la seva carn és rica en proteïna i molt baixa en greixos; els àcids grassos insaturats són  més abundants que els saturats, fent de la seva carn un aliment molt saludable; la seva carn pujada de color que destaca per la seva tendresa i sucositat.

 

El Gall Negre del Penedès de l'actualitat és fruit dels treballs de millora genètica que s’han portat a terme a l’IRTA.
 

 

Característiques

Cap: moderadament llarg i ample. Cara: llisa. Bec: allargat, mitjanament corbat i fort. Ulls: format mitjà i ovals. Cresta: senzilla, moderadament gran, emparpelada, ben assentada damunt del cap; llisa, serrada regularment amb cinc o sis dents planes i mitjanament curtes, més petites l'última i la primera que les del mig; desenganxada del cap pel darrere i arquejada la base, la qual té un apèndix a cada costat de la part posterior. La cresta, vista pel darrere, ha de recordar a una flor. Barballeres: mitjanament llargues i penjant. Orelletes: moderadament allargades, lleugerament arrugades, ben juntes al cap per la part alta i penjant la part baixa. Coll: regularment arquejat, proporcionalment allargat al cos, amb una abundant gola descansant sobre l'esquena.
Ales: grans; les porta inclinades, de forma que la línia imaginària que va des de la punta al sòl forma amb aquest un angle aproximat de 45º; ben plegades i agafades al cos sense sobrepassar-lo.
Esquena: ampla, inclinada de davant cap enrere i amb molts cairells, arrodonida i allargada. Pit: ample, profund, llarg, prominent i amb les costelles ben arquejades. Cua: desenvolupada, ben poblada i oberta. Té dues plomes més llargues i ben corbades (amb forma de falç) inserides en angle de 45° per damunt de l'horitzontal. Cuixes: de llargada mitjana i vigoroses. Tarsos: mitjanament llargs, llisos, ben separats i lliures de plomes. Dits: en nombre de quatre, forts, oberts i drets. Port: harmònic i vigorós.